Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa ukusnim prelivom

Musaka sa ukusnim prelivom

Ani VoinovaAni Voinova
Početnik
13560
Musaka sa ukusnim prelivom
Fotografije: Atanaska
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
10
"Tako se počinje – Vidi preliv, pojedi jednu porciju, hoćeš li još jednu - i dok se okrenete, cela tepsija je nestala."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • crni luk - 2 komada
  • paradajz - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • kačkavalj - 100 g
  • brašno - 5 kašika
  • ulje - 1 čašica
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašika
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokom tiganju. U zagrejanom ulju prodinstajte crni luk dok ne omekša. Dodajte paradajz i mleveno meso, kao i biber i čubar.

Kada voda koju je pustio paradajz ispari, dodajte alevu papriku. Operite, očistite i nasecite na sitne kockice krompir i dodajte ih u tiganj sa mesom.

Izdinstane sastojke prebacite je u pleh i dodajte 1 šolju vruće vode i ulja.

Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni. Pecite dok voda ne ispari i ne dobije zlatnu boju.

Na kraju pravite preliv za musaku. Umutite kiselo mleko sa jajima, a zatim dodajte brašno dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte musaku i kada se zapeče preko nje narendajte kačkavalj.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
51
40
31
20
10
Oceni: