Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kolenica sa kiselim kupusom u Crock potu

Kolenica sa kiselim kupusom u Crock potu

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Kolenica sa kiselim kupusom u Crock potu
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
255 min.
Ukupno
295 min.
Porcije
6
"Jedan od omiljenih recepata moje bake, ali pripremljen na savršen način u Crock potu – jelo koje jednostavno morate probati."

Potrebni sastojci

  • kolenica - 1, 5 kg
  • za premazivanje
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašika
  • tucana ljuta paprika - ½ kašike
  • kari - 1 kašičica
  • brašno - 2 kašike
  • beli luk - ½ kašičice, u prahu
  • kiseli kupus - 1 mala glavica
  • crni luk - 1 glavica
  • ulje
  • lovorov list - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte kolenicu u posoljenoj vodi oko 35-40 minuta (nemojte je prekuvati). Izvadite je iz lonca i ocedite. U posudi promešajte začine.

Dobro promešajte začine i premažite kolenicu sa svih strana. Nasecite kiseli kupus i luk. U kupus i luk dodajte začine, 1-2 kašike ulja i ponovo dobro promešajte.

Sipajte kupus i luk u Crock pot. Preko stavite kolenicu. Dodajte oko 150 ml bujona od kolenice. Stavite poklopac i uključite Crock pot na 2.

Kuvajte jelo oko 4 sata. Na kraju odvojite keramički deo od grejača. Skinite poklopac i prelijte kolenicu sa malo ulja.

Keramički deo stavite u rernu na 200 stepeni i pecite do zlatne boje (oko 15 minuta).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: