Način pripreme
U odgovarajuću činiju prosejte brašno, pa zatim dodajte jaja, mleko sa sodom bikarbonom i ulje. Zamesite srednje meko testo. Razvijte veliku koru.
Isecite na trake širine oko 0.5 cm i dužine oko 30 cm. Uvijte ih oko korneta koji ste prethodno premazali maslacem, pa ih poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Izvadite ih iz rerne i dok su još topli, sklonite kornete. Spremite fil, tako što ćete prvo skuvati 800 ml mleka, a u posebnoj činiji pomešati preostalo mleko, šećer i puding.
Smesu dobro promešajte i isipajte je u mleko dok se kuva. Mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac. Dobro promešajte i dobijenom smesom napunite kornete.
Umočite kornete u mlevene orahe, pa ih poređajte, tako da stoje uspravno, kako fil ne bi iscureo. Kolače ostavite da prenoće i omekšaju.