Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Slatki korneti punjeni filom

Slatki korneti punjeni filom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
30
"Koliko god korneta da napravite, ipak neće biti dovoljno - pravilo No. 26 u kulinarstvu."

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - oko 800 g
  • za fil
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • puding - 2 kesice od vanile
  • maslac - 60 g
  • orasi - 200 g mlevenih
* merne jedinice

Način pripreme

U odgovarajuću činiju prosejte brašno, pa zatim dodajte jaja, mleko sa sodom bikarbonom i ulje. Zamesite srednje meko testo. Razvijte veliku koru.

Isecite na trake širine oko 0.5 cm i dužine oko 30 cm. Uvijte ih oko korneta koji ste prethodno premazali maslacem, pa ih poređajte u tepsiju, obloženu papirom za pečenje. Pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Izvadite ih iz rerne i dok su još topli, sklonite kornete. Spremite fil, tako što ćete prvo skuvati 800 ml mleka, a u posebnoj činiji pomešati preostalo mleko, šećer i puding.

Smesu dobro promešajte i isipajte je u mleko dok se kuva. Mešajte dok se sve ne zgusne. Ostavite da se malo ohladi i dodajte maslac. Dobro promešajte i dobijenom smesom napunite kornete.

Umočite kornete u mlevene orahe, pa ih poređajte, tako da stoje uspravno, kako fil ne bi iscureo. Kolače ostavite da prenoće i omekšaju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: