Paprikaš od leblebija

Sonja StanulovaSonja Stanulova
Glavni urednik
250
14
71
17/02/2017
"Iz bakine kuhinje – ukusan i zdrav paprikaš od leblebije"
Priprema10 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno150 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 986
  • Pregledi tokom meseca90
  • Pregledi tokom sedmice40
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Leblebiju natopite u vodu i ostavite preko noći. Zamenite vodu i kuvajte najmanje sat, sat i po.

Za to vreme pripremite povrće. Praziluk i šargarepu očistite i nasecite na kolutove. Očišćeni beli luk naseckajte sitno.

Povrće stavite u tiganj i dinstajte sa malo masnoće i vode. Kada bude dinstano, povrću dodajte papriku, očišćenu i nasečenu na sitno. Kada omekša i paprika, dodajte paradajz. Ukoliko nemate svež, možete koristiti i iz konzerve.

Sada je red na začine – so, ljuta tucana paprika, kurkuma, đumbir, korijander, biber. Povrće dobro promešajte i dodajte u leblebiju.

Ako je u leblebijama preostalo više vode, odlijte malo, a ako fali, dodajte toplu vodu do željene gustine.

Paprikaš kuvajte još 10-15 minuta.

Servirajte uz naseckan sveži peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar