Najukusniji Pasticio

20/02/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Da li je ovo najukusniji Pasticio - nismo sigurni, ali znamo da nećemo pojesti samo jednu porciju."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 606
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Testeninu skuvati al dente. Upržiti luk sa 2-3 kašike ulja. Dodati pečurke i kuvati dok ne promene boju. Dodati mleveno meso i mešati dok ne postane mrvičasto. Sipati pasiran paradajz i vino. Sos kuvati dok se ne zgusne. Posoliti i dodati ostale začine.

Za preliv umutiti jaja sa brašnom i rastopljenim maslacem. Sipati u kipuće mleko uz neprestano mešanje. Sos mešati dok se ne zgusne i začiniti muskatnim orahom, biberom i solju. Nauljiti odgovarajući pleh i posuti prezlama.

Sipati 1/2 paste. Preliti sosom od paradajza. Odozgo sipati preostalu pastu i preliti bešamelom. Jelo peći na 180 stepeni 30 - 40 minuta. Pred kraj pečenja posuti kačkavaljem. Vratiti u rernu dok se kačkavalj ne rastopi i dobije lepu boju.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar