Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Pirinski paprikaš (janija)

Pirinski paprikaš (janija)

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pirinski paprikaš (janija)
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
6
"Ne znamo da li je od čistog vazduha ili mirisnih začina, ali znamo da je ovo najukusnija jahnija koju smo u zadnje vreme probali."

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 - 700 g
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 3 komada, svežeg ili iz konzerve
  • krompir - 500 g
  • masline - 100 g
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • čubar
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na veće komade, a luk na kockice.

U tiganj sipajte ulje i propržite 1/2 od ukupne količine luka. Zatim stavite i komade mesa i dobro ih propržite.

Dodajte drugu polovinu luka, so i biber. Kad se sve proprži, dodajte oguljen paradajz iseckan na sitno.

Dodajte alevu papriku, sipajte vodu toliko da pokrije meso.

Ostavite 10 minuta da se kuva.

Dodajte listiće pečurke i čubar.

Neka se jelo kuva još 30 minuta. Nakon toga dodajte masline, pa za nekoliko minuta i isečen krompir.

Za 20 minuta jelo će biti gotovo, možete ga skloniti sa vatre i posipati prešunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: