Punjena patka na ležaju od kupusa

Milica DjordjevicMilica DjordjevicŠef kuhinje1792
23/02/2017
"Tradicionalna ćurka je dobila jaku konkurenciju. To je ovaj recept za punjenu patku."
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano410
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Očistite praziluk i isecite ga sitno. Dodajte očišena i iseckana dva čena belog luka. Dinstajte na masnoći dok omekšaju. Dodajte sitno iseckan kupus, alevu papriku i soli po ukusu.

Nalijte toplom vodom, koliko da pokrije kupus. Kuvajte na tihoj vatri, dok kupus omekša. Gotov kupus sklonite sa vatre.

Očistite luk, pečurke i beli luk. Iseckajte sitno i dinstajte na masnoći. Operite očišćen pirinač i dodajte ga smesi. Dodajte izmrvljenu kocku za supu. Pržite, dok pirinač postane staklast, uz neprekidno mešanje.

Napunite patku pripremljenom smesom.

Sipajte kupus u pleh za pečenje. Stavite odgore patku. Pokrijte folijom i dobro pritisnite.

Ispecite u rerni na slabijoj vatri.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar