Način pripreme
Od navedenih sastojaka umesim testo, prvo aktivirajuci kvasac sa 2 kašičice šećera i 1 supenom kašikom brašna. Brašno se mora prosejati da bi pogača bila meka.
Testo ostavljam da nadođe, nakon čega od njega uzimam jedan mali deo za centar pogače i razvijam dve male oble kore. Jendu mažem ljutenicom (ajvarom) posipam svim iseckanim sastojcima za nadev, drugom korom je prekrivam i po krajevima pritiskam kašikom ili viljuškom.
Od velikog dela testa razvijam debelu oblu koru, unutrašnju stranu kore (centar) sečem na osam delova. Od njih pa do kraja kore mažem ljutenicom (ajvarom), sa fotografija ćete videti tačnije i razumeti o čemu se radi.
Preko dela namazanim ajvarom stavljam sve sastojke sitno iseckane, bez paradajza i kačkavalja i posipam origanom. Od isečenih osam delova svaki uzimam i uvijam nadev, podvijajući ih dole ispod pogače.
Prethodno napravljn centar sa nadevom, kao mala zatvorena pica stavljam u sredinu. Odozgo ukrašavam od malo testa koje je ostalo, pravim cvetice.
Ostavljam pogaču da nadođe, nakon čega je mažem zumancem i uljem, preko otkrivenog dela nadeva stavljam po jedan kružić paprike i pečem u ugrejanoj rerni. Kada je skoro gotova je vadim i preko otkrivenog dela nadeva stavljam izrendani kačkavalj, i vraćam u isključenu rernu da se istopi kačkavalj.