Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Lenja penjurlija sa sirom

Lenja penjurlija sa sirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Lenja penjurlija sa sirom
Fotografije: Tanya Arabadjiiska
8 / 15sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Jedinstveno ukusna pita bez mešenja - zapišite recept i jedite sa zadovoljstvom"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 šolje
  • sir - 350 g
  • prstohvat soli
  • brašno - 3 šolje
  • svež kvasac - 20 g
  • masnoća - 8 kašika (uljem, maslinovo ulje, maslac ili mast)
* merne jedinice

Način pripreme

U veliku posudu sipajte blago zagrejano mleko i rastvorite kvasac u njemu.

Dodajte umućena jaja, so i promešajte, dodajte deo po deo prosejanog brašna i mešajte u jednom pravcu sa špatulom, smesa bi trebalo da je gusta i glatka.

Izdrobite sir unutra na krupnije i pažljivo mešajte dok se ne umeša.

Sipajte smesu u posudu za pečennje u koju ste prethodno stavili i rasporedili ravnomerno pola masnoće, preko smeste stavite i ostalu količinu masnoće.

Stavite posudu na toplo mesto na oko 20 minuta i zagrejte rernu na 180 stepeni.

Nakon određenog vremena stavite posudu za pečenje u zagrejanu rernu i pecite dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: