Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija mekana kao pamuk

Penjurlija mekana kao pamuk

Penjurlija mekana kao pamuk
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
7
"Posle ovakve pogače sa sirom ćete polizati prste. Garantujemo vam!"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 kg
  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 2 komada
  • voda - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • za nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 200 g
  • mast - 1 šolja, otopljena
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite kvasac, šećer i so u mlaku vodu. Ostavite da naraste.

Kad kvasac naraste, sipajte ga u prosejano brašno, dodajte mleko, jaja i zamesite meko testo.

Kad testo duplo naraste, podelite ga na 7 - 8 lopti. Svaku loptu razvijte, potopite je u otopljenu mast i stavite nadev koji ste napravili od sira i jaja, pa zavijte.

Poređajte u odgovarajuću posudu (poželjno je da bude malo dublja) i ostavite da ponovo naraste. Pecite u rerni dok ne dobije zlatastu boju.

Pogaču poprskajte sa malo vode i ostavite da malo omekša.

Poslužite uz mleko, kompot ili jogurt.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: