Ukusna janija sa sočivom

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/03/2017
"Ukusna janija može se spremiti i sa sočivom, a vi ćete bukvalno polizati prste "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 094
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 1 činija (ja sam birala najsitnije i najtamnije)
  • luk - 3 velike glavice
  • šargarepa - 2 velike
  • beli luk - 7 - 8 velikih čenova
  • paprika - 1 crvena
  • paradajz - 3 kašike iz konzerve (ili komadića)
  • so - 1 ravna kašičica
  • čubar - 1 puna kašičica
  • nana - 1 kašičica puna
  • za zapršku
  • aleva paprika - 1 kašika prepunjena
  • brašno - 4 kašike
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sočivo da se kuva u 2, 5 puta više vode. Nakon 15 minuta kuvanja dodajte iseckan luk i papriku, a zatim i so, nanu i čubar.

Kada je skoro gotovo, dodajte paradajz da se kuva nekih 10 minuta.

Ako više volite da sočivo bude kao janija, pripremite zapršku: propržite brašno i alevu papriku 3-5 minuta.

Sipajte u čorbu i neprestano mešajte, kako bi se brašno rastopilo.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar