Čorba od kolenice

Sonja StanulovaSonja StanulovaGlavni urednik250116
11/03/2017
"Obavezno je servirajte vruću, i videćemo koji virus sme da vam priđe. Odličan izbor i za mamurluk "
Priprema10 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano654
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sipajte 2 litra vode u šerpu i stavite da provri.

Isecite meso na sitne komade i stavite da se kuvaju, a ako je meso bilo sa koskom, možete da stavite i nju, zbog intenzivnijeg ukusa bujona. Sipajte i raso od kupusa.

Kada meso malo omekša, dodajte sitno isećeno povrće.

Začinite soljuuniverzalnim začinom i uljem. Kada se krompir i šargarepa skuvaju, dodajte fidu i kuvajte još 5-10 minuta.

Skinite sa vatre i začinite čorbu, tako što ćete u kupici umititi jaje, kiselo mleko i brašno, i uz neprestano mešanje dodati malo od bujona u smesu.

Zatim tu tečnost vratite u čorbu i dobro promešajte.

Na kraju dodajte biber, kumin i peršun.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar