Način pripreme
Kvasac stavite u posudu sa šećerom, promešajte i sipajte malo toplog mleka, pospite brašnom i ostavite da se aktivira.
Prosejte brašno i so, umutite jaja s mlekom i dodajte u brašno. Zamesite lepo glatko elastično testo, ostavite da nadođe na toplom, nakon toga podelite na dva dela, a da jedan deo bude dosta veći.
Njega razvijte u veliku koru, namažite maslacem i pospite izmrvljenim sirom, uvijte u rolat i ostavite sa strane.
Razvijte i manju loptu testa u duguljastu koru. Stavite rolat po sredini, sa strane nasecite koru na lente i upletite.
Namažite posudu za pečenje i stavite ispleteni rolat, kad ga zavijete na dole, između dva kraja stavite malu loptu testa, da se poveže. Ostavite pogaču da nadođe, nakon toga je namažite umućenim žumancetom sa malo mleka i ulja.
Pospite susamom i semenkama od bundeve. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni.