Način pripreme
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite sneg od belanca sa prstohvatom soli. U posebnu činiju gde su žumanca dodajte šećer i mutite dok ne dobijete gust krem.
Zatim dodajte mleko, sok od pomorandže, rendanu koru pomorandže i vanilin šećer.
Pomešajte griz i brašno sa praškom za pecivo, pa dodajte žumancima. Umutite miskerom.
Umućena belanca dodajte smesi sa žumancima i pažljivo mešajte kutlačom dok se sve ne sjedini i dok ne dobijete vazdušastu smesu.
Dobijenu smesu sipajte u pravougaonu tepsiju koju ste prethodno premazali maslacem. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotova. Ostavite koru da se ohladi.
Napravite sirup, tako što pomešate sve sastojke i stavite da se kuvaju 5 minuta dok ne proključaju.
Dok je sirup još vruć, prelijte pomoću kutlače i ravnomerno rasporedite svuda.
Posipajte kokosom.