Čorbast pasulj sa zaprškom

Jelena AndonovJelena AndonovDžedaj93711
20/03/2017
"Ako je pasulj - neka je sa zaprškom - znate izreku. A kada probate ovaj pasulj, znaćete zašto je to baš tako rečeno "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 066
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očišćen pasulj staviti u 2 l vode da provri i nakon toga kuvati još 15 minuta. Iscediti i u istoj posudi dodati 3l vruće vode i pasulj, i kuvati još 90 minuta, bez pokrivanja posude.

Dodati očišćene i naseckane luk, šargarepu, celer i papriku. Nakon još sat vremena kuvanja, dodati oljušten i sitno naseckan paradajz.

Zapržiti brašno u ulju do zlatne boje, posuti alevom paprikom, promešati i razrediti sa malo bujona iz čorbe.

Zapršku dodati u pasulj. Ostaviti da se kuva još 5 minuta, nakon čega čorbu skinuti sa vatre i dodati sitno naseckane peršun i nanu.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar