Način pripreme
Uz pomoć dna kalupa za tortu na lisnatom testu iscrtajte 4 kruga i isecite 4 okrugle kore.
Svaki od krugova stavite na papir za pečenje, izbušite ih lagano viljuškom da se ne podignu previše i ubacite u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se ispeku do zlatne boje.
Ostatke testa sakupite i opecite i njih, kasnije ćete ih upotrebiti za dekoraciju. Ispečene kore ostavite da se ohlade. Napravite krem. U šerpu sipajte polovinu mleka sa šećerom i maslacem i stavite na vatru da provri.
Preostalo mleko, zajedno sa brašnom i umućenim jajima promešajte, dok ne dobijete glatku smesu. Kada mleko provri počnite da ulivate u njega smesu sa jajima u tankom mlazu i neprestano energično mešajte žicom. Kuvajte krem dok se potpuno ne zgusne.
Poređajte u okrugli kalup za tortu tako što na dno stavite jednu koru, pospete je kremom, poravnjajte i stavite drugu koru, pa krem i tako do kraja. Završite tortu kremom. Ostavite u frižider da se ohladi nekoliko sati.
Kada se krem ohladio i stegnuo, sklonite prsten sa kalupa, izmrvite ostatke testa koje ste ispekli i prekrijte tortu odozgo i sa strane.
Ukrasite po želji figuricama od karamela, koje možete napraviti tako što karamelizujete šećer i dok je još vruć kašikom pravite figure na papiru za pečenje. Ostavite da se ohladi i odlepite od papira.