Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Meze»Ljute papričice sa kiselim mlekom i sirom

Ljute papričice sa kiselim mlekom i sirom

Ljute papričice sa kiselim mlekom i sirom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
10
"Samo da pitamo, šta ste vi prvo pojeli - paprike ili neverovatni sos?"

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 300 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • sir - 100 g
  • beli luk - 4 čenja
  • ulje
  • peršun
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Rascepite paprike po dužini i propržite ih na kratko sa obe stane sa prstohvatom soli. Promešajte kiselo mleko, zgnječeni beli luk i iseckani peršun.

Dodajte mrvljeni sir i ponovo promešajte. Izvadite ljute paprike i stavite u duboki tanjir. Prelijte ih kiselim mlekom.

Vratite tiganj, u kome ste pržili paprike na ringlu. Stavite prstohvat aleve paprike i kada se zaprži prelijte paprike.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: