Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Klasična lazanja

Klasična lazanja

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Klasična lazanja
Fotografije: Tanya Levenova
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Probajte ovu lazanju i shvatićete zašto smo među navećim obožavaocima italijanske kuhunje"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 750 ml
  • maslac - 50 g
  • lovorov list - 1 komad
  • brašno - 50 g
  • muskatni oraščić - 1 prstohvat
  • bolonjeze sos - 1 tegla, gotov
  • kore za lazanju - 1 pakovanje
  • parmezan - 5 supenih kašika
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite bešamel sos. Za tu svrhu, stavite mleko sa listom lovora da provri, skinite sa vatre i ostavite na 20 minuta. Rastopite maslac. Dodajte brašno i mešajte 2 minuta.

Skinite sa ringle i dodajte mleko. Vratite na vatru i mešajte nekoliko minuta, dok se ne dobije kremasta smesa.

Začinite indijskim orahom, solju i biberom. Skuvajte kore za lazanje. Pripremite pleh za pečenje, u koji se stavlja 1/3 bolonjez sosa.

Odozgo stavite jedan red kora, pospite ostatkom sosa, nakon toga prelijte 1/3 bešamel sosa. Ponovite redom kora, preostalim bolonjezom i bešamel sosom.

Završite preostalim korama, sipajte preostali bešamel sos i pospite parmezanom. Pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: