Tradicionalna pileća kavarma

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
22/03/2017
"Ako postoji mesto gde poštujemo tradiciju - to je kuhinja "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano408
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso isecite na zalogaje srednje velićine i malo ih prodinstajte u tiganju sa malo ulja i vode. Kad se meso prodinsta, isipajte ga u glinenu đuvečaru.

U istom tiganju prodinstajte luk i pečurke, koje ste isekli na listiće, i paprike, koje ste isekli na komadiće srednje veličine. Kad se proprži povrće, dodajte belo vino.

Kad vino ispari, dodajte mleveni paradajz i kuvajte tako nekoliko minuta. Sosu dodajte malo soli, biber i majčinu dušicu. Sipajte malo vode, promešajte i isipajte u đuvečaru sa mesom.

Po želji, možete dodati jednu celu ljutu papriku. Kavarmu pecite oko 30-40 minuta na visokoj temperaturi. Posipajte svežim peršunom pre serviranja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar