Način pripreme
Pečurke i luk očistite i sitno iseckajte.
U tiganj sipajte 2 kašike maslinovog ulja i luk propržite dok ne dobije zlatastu boju, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju. Pirinač operite i dodajte ga pečurkama i luku.
Promešajte, posolite, dodajte univerzalni začin, biber, nanu i propržite. Sipajte 2 šolje bujona, poklopite i dinstajte dok se pirinač napola skuva, povremeno mešajući.
Zeca operite i napunite pripremljenim nadevom, a zatim ga zašijte.
Preostalo maslinovo ulje pomešajte sa alevom paprikom, biberom i malo soli, pa dobijenom smesom dobro premažite punjenog zeca.
Stavite ga u veliku glinenu posudu, sipajte šolju bujona koji je ostao, pokrijte aliminijumskom folijom i pecite 3 sata u rerni na 160 stepeni. Pola sata pre nego što izvadite zeca iz rerne, sklonite foliju i vratite u rernu.
Kada se polako peče i dinsta, zec bude bolje pečen i meso mu bude mekše.