Način pripreme
Rastopite maslac i ohladite ga. Umutite jaja, dodajte maslac i umutite u homogenu masu. Prosejte brašno, napravite u sredini udubljenje i u njega stavite so, sirće i smesu jaja i maslaca.
Ugrejte mleko, stavite šećer i rastvorite kvasac. Ostavite 15 minuta da se aktivira. Umesite testo, tako što dodajete kvasac lagano dok brašno ne primi celu količinu i dok se ne obrazuje glatko meko testo.
Ako je neophodno, dodajte još malo brašna. Pokrijte providnom folijom i ostavite na toplom da nadođe.
Podelite gotovo testo na 7 jednakih delova, od svakog napravite loptu. Premažite okruglu tepsiju sa malo maslaca, poređajte loptice u nju, a između njkih ostavite malo rastojanja.
Pokrijte krpom i ostavite da nadolazi još 30 minuta dok testo malo ne poraste. Istopite maslac za premazivanje i malo ga prohladite. Umutite žumance i ovom smesom premažite pogaču.
Pecite u zagrejanoj rerni na 160 stepeni oko sat dok ne dobijete zlatnu koricu.