Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Fokača»Fokača sa paradajzom i lukom

Fokača sa paradajzom i lukom

Fokača sa paradajzom i lukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Neka vas spoljšnji vid ne prevari - fokača nije pica, ona je nešto poput ukusnog hleba sa dodacima za ljubitelje"

Potrebni sastojci

  • brašno - 450 g
  • kvasac - 1/2 paketa
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 4 - 5 supenih kašika
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno. Rastvorite kvasac u mlakoj vodi, dodajte ostale sastojke i sipajte u brašno.

Umesite meko testo. Ostavite testo da nadođe. Gotovo testo tanko razvucite razvucite. Stavite ga u pleh, obložen papirom za pečenje.

Odozgo poređajte kružiće paradajza /tanko isečene/ i luk sitno narendan. Pospite uljem i pecite u ugrejanoj rerni dok ne porumeni.

Gotovu fokaču pospite listićima bosiljka.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: