Rolat Stefani

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Rolat Stefani
Fotografije: K K
12 / 15
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
5
"Dan neće proći bez klasičnog rolata Stefani. Ovo je tvoj recept za ukusan rolat kako za goste, tako i za domaće!"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g mleveno
  • luk - 1 veća glavica
  • šargarepa - 2 kom. srednje veličibe
  • kiseli krastavčići - 50 g
  • jaja - 4 kom.
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber - po ukusu
  • so
  • kumin - prstohvat
  • za garnirung
  • krompir - 2 kom.
  • šargarepa - 1 kom.
  • paradajz - 2 kom.
  • brokoli - nekoliko cvetića za garnirung
* merne jedinice

Način pripreme

Očistiti šargarepe i skuvati ih cele. Kada se skuvaju, seku se po dužini na trakice. Iseći i kisele krastavčiće na trakice. Očistiti luk i sitno ga iseckati.

Meso dobro umesiti sa jednim jajetom, biberom, solju, kuminom i lukom, i ostaviti da odstoji u frižideru oko 1-1, 5 sat.

Ostala tri jaja tvrdo skuvati, oljuštiti i preseći na pola. Meso rasporediti na radnoj površini u obliku pravougaonika, pa poređati na sredini kuvana jaja, šargarepu i kisele krastavčiće, a nakon toga uviti u rolat.

Rolat staviti u pleh, premazan maslacem i peći 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni ma 220 stepeni.

Rolat Stefani se servira topao sa prilogom od grilovanog povrća. Da biste ga pripremili ugrejte nauljani gril tiganj i stavite isečene na kolutove paradajz, krompir (prethodno napola skuvan) i šargarepu da se isprže, okrećuči ih sa obe strane.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: