Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Male pogače»Mekane pogačice sa nadevom od kiselog kupusa

Mekane pogačice sa nadevom od kiselog kupusa

Mekane pogačice sa nadevom od kiselog kupusa
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
12
"Pogledajte šta je stvorio naš kulinarski genije! I da ne zaboravite da date jedan lajk za odličnu ideju"

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 g
  • maslac - 50 gr ili ulje
  • sveže mleko - 200 ml toplo
  • voda - 250 ml tople
  • kvasac - 20 g svežeg
  • so
  • šećer - 1 kašičica
  • kiseli kupus - 1 glavica srednje veličine
  • mast - 6 - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Kupus sitno naseckati i sa mašću ga upržiti na slaboj vatri. Pržiti oko 1 sat uz periodično mešanje. Dok se prži kupus pripremiti testo za pogačice.

U posudu sjedniti brašno i so. U 4 kašike rastvoriti kvasac i dodati šećer i 1 kašiku brašna. Zatvoriti i sačekati da nadođe. U brašnu napraviti rupu i sipati mleko, vodu, rastopljeni maslac i kvasac.

Umesiti srednje meko testo. Pokriti ga i ostaviti da nadođe. Istovremeno pratiti i kupus. Od testa napraviti 24 loptice. Razviti svaku u tanku pogačicu rukom, na radnoj površini posutoj brašnom.

Preko 12 staviti prženi kiseli kupus. Prekriti i preostalih 12, pa viljuškom pritisnuti po krajevima. Ja sam na delu pogačica odozgo napravila i prorez.

Četkom iz namazati svežim mlekom i posuti brašnom. Ređati u pleh sa papirom za pečenje i peći u zagrejanon rerni na 200 stepeni 15 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: