Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja bez glutena sa tikvicama

Lazanja bez glutena sa tikvicama

Evtini RetseptiEvtini Retsepti
Pomoćnik kuvara
9732454
Lazanja bez glutena sa tikvicama
Fotografije: Evtini Retsepti
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
3
"Izuzetno jelo za one, koji do sada nisu jeli lazanju zbog glutena. Prijatno"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada
  • šunka - 100 g
  • mleveno meso - 100 g
  • šargarepa - 3 komada
  • beli luk - 1 čen
  • crni luk - 1/2 glavice
  • sveže mleko - 1 šolja
  • maslac - 20 g
  • pirinčano brašno - 3 kašike
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • mirođija
  • peršun
  • sok od paradajza - 300 ml
  • paradajz pire - 2 kašike
  • maslinovo ulje
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i nasecite tikvice na trake, poređajte ih u pleh, koji ste obložili papirom za pečenje. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i pecite na maksimalnoj temperaturi dok se ne zarumene. Ova količina je za 2 pleha.

Dok se tikvice peku, nasecite 100 g šunke, 3 šargarepe, 100 g mlevenog mesa, veliki čen belog luka i pola glavice crnog luka. Sve sipajte u tiganj i prodinstajte na maslinovom ulju poklopljeno.

Dodajte alevu papriku, biber i so. Dodajte 300 ml paradajz soka i 2 kašike paradajz pirea. Ostavite da se krčka, dok se ne zgusne i pospite mirođijom i peršunom.

U šerpu stavite 3 kašike pirinčanog brašna da se zapeče. Kada počne da žuti, dodajte 1 šolju svežeg mleka, so i maslac. Mešajte 5 minuta i onda narendajte kačkavalj. Mešajte dok se sos ne reducira i ne počne da stvara velike balone dok kuva. Sklonite i ovaj sos sa strane. Započnite sa sklapanjem ove pseudo lazanje.

U manjoj posudi u oliku terina na dnu stavite beli sos, preko njega stavite tikvice jednu pored druge, preko njih crveni sos, posle ponovo beli sos, tikvice, crveni sos. Završite belim sosom i odozgo narendajte kačkavalj.

Stavite u rernu i sačekajte da kačkavalj dobije zlatnu boju.

Važno! U oba sosa ne treba da ima viška tečnosti, jer će se prilikom pečenja i kasnije prilkom služenja lazanja raspasti. Ostavite oba sosa da se zgusno veoma dobro. Prijatno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: