Musaka sa mlevenim mesom i plavim patlidžanom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
15/04/2017
"U sezoni plavih patlidžana ne propuštamo da se počastimo ovom ukusnom musakom "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano9 735
  • Pregledi tokom meseca417
  • Pregledi tokom sedmice104
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso samlejite krupno.

Upržite luk i beli luk u malo masnoće. Dodajte mleveno meso i promešajte. Kada meso promeni boju, dodajte pečurke i na kraju paradajz. Dodajte začine i skinite sa vatre.

Nasecite plavi patlidžan na kolutove i posolite ih. Nakon 30 minuta ih operite, ocedite i osušite. Ispržite ih na kratko u vrelom ulju. U istom ulju ispržite i krompir, nasečen na kolutove.

U odgovarajuću tepsiju poređajte jedan red patlidžana. Sipajte 1/3 mlevenog mesa i pokrijte redom krompira. Ponovo ide mleveno meso, patlidžan, mleveno meso i na kraju završite krompirom. U tiganju rastopite maslac. Dodajte brašno i nalijte mleko.

Mešajte dok se ne zgusne. Umutite jaja i u njih dodajte topli sos. Promešajte dobro, dodajte so i biber. Prelijte jelo i pecite ga na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar