Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Musaka»Musaka sa mlevenim mesom i plavim patlidžanom

Musaka sa mlevenim mesom i plavim patlidžanom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Musaka sa mlevenim mesom i plavim patlidžanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"U sezoni plavih patlidžana ne propuštamo da se počastimo ovom ukusnom musakom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 - 700 g
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • paradajz - 4 komada iz konzerve
  • pečurke - 3 - 4 komada
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • kumin - 1 prstohvat
  • plavi patlidžan - 1 komad, veliki
  • krompir - 500 - 600 g
  • za preliv
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 kašika
  • sveže mleko - 400 ml
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Meso samlejite krupno.

Upržite luk i beli luk u malo masnoće. Dodajte mleveno meso i promešajte. Kada meso promeni boju, dodajte pečurke i na kraju paradajz. Dodajte začine i skinite sa vatre.

Nasecite plavi patlidžan na kolutove i posolite ih. Nakon 30 minuta ih operite, ocedite i osušite. Ispržite ih na kratko u vrelom ulju. U istom ulju ispržite i krompir, nasečen na kolutove.

U odgovarajuću tepsiju poređajte jedan red patlidžana. Sipajte 1/3 mlevenog mesa i pokrijte redom krompira. Ponovo ide mleveno meso, patlidžan, mleveno meso i na kraju završite krompirom. U tiganju rastopite maslac. Dodajte brašno i nalijte mleko.

Mešajte dok se ne zgusne. Umutite jaja i u njih dodajte topli sos. Promešajte dobro, dodajte so i biber. Prelijte jelo i pecite ga na 200 stepeni oko 15-20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: