Način pripreme
U dubokom sudu promešajte pivo, mleko i ulje. U tepsiji promešajte brašno, kvasac i so. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu sa pivom, mlekom i uljem. Mesite dok ne umesite svo brašno, a ako je potrebno dodajte još malo brašna.
Ostavite testo da naraste i za to vreme napravite dekoraciju od brašna, skroba, vode i soli. Razvucite koru i isecite golubove, koje ste skicirali. Naraslo testo podelite na 5 lopti. Četiri razvucite na okrugle kore, koje premažete maslacem, sem jedne.
Stavite jednu okruglu posudu na sredinu kore i napravite otisak. Taj unutrašnji krug isecite na 8 delova. Na taj način ćete sve kore iseći na isti način. Svaku grupu trouglova podelite i prebacite nazad, da se malo preklapaju. Od petog dela testa napravite glatku loptu i od nje odvojite sasvim malo testa za srca i listove.
Srca secite kalupom, a listove oštrim nožem. Ostavite pogaču da naraste, a zatim je premažite umućenim jajem, pospite je semenkama. Gotove golubove postavite u sredinu i pecite u umereno zagrejanoj rerni.