Pogača sa pivom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2594k
Pogača sa pivom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
10
"Očigledno je da pivo nije samo univerzalni napitak, nego i nezamenjljiv pomoćnik u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pivo - 200 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kg
  • maslac - za premazivanje kora
  • susam
  • mak
  • jaje - 1 komad, za premazivanje gotove pogače
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom sudu promešajte pivo, mleko i ulje. U tepsiji promešajte brašno, kvasac i so. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte smesu sa pivom, mlekom i uljem. Mesite dok ne umesite svo brašno, a ako je potrebno dodajte još malo brašna.

Ostavite testo da naraste i za to vreme napravite dekoraciju od brašna, skroba, vode i soli. Razvucite koru i isecite golubove, koje ste skicirali. Naraslo testo podelite na 5 lopti. Četiri razvucite na okrugle kore, koje premažete maslacem, sem jedne.

Stavite jednu okruglu posudu na sredinu kore i napravite otisak. Taj unutrašnji krug isecite na 8 delova. Na taj način ćete sve kore iseći na isti način. Svaku grupu trouglova podelite i prebacite nazad, da se malo preklapaju. Od petog dela testa napravite glatku loptu i od nje odvojite sasvim malo testa za srca i listove.

Srca secite kalupom, a listove oštrim nožem. Ostavite pogaču da naraste, a zatim je premažite umućenim jajem, pospite je semenkama. Gotove golubove postavite u sredinu i pecite u umereno zagrejanoj rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: