bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Tikvice u Rerni»Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom

Zapečeno jelo sa tikvicama i sirom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
21/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
"Brzo, lako, ukusno i dijetetsko samo ovako možemo da se odredi ovo uksuno zapečeno jelo sa povrćem"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se iseče na kolutove, uvalja se u brašno i prži u masnoći.

U istom tiganju, ako je potrebno sipa se još malo masti, se prži iseckani luk i narendana šargarepa.

Posupamo solju, biberom i mirođijom. U namazanom plehu se pravi sloj tikvica, odozgo se stavlja šargarepa, mrvljeni sir i ponovo tikvice.

Prelijemo umućenim jajima i kiselom mlekom sa izgnječenim čenjem belog luka i prstohvatom soli. Pečemo pola sata na 180 C. Serviramo sa iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: