Haringa u ribljoj čorbi

08/05/2017
"Postoje riblje čorbe i riblje čorbe koje će vam pomutiti um - ova je od druge vrste "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano253
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • amur - 400 g
  • bela riba - 400 g
  • haringa - 200 g, file
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • celer - 1 mala glavica
  • ulje
  • lovorov list
  • selen
  • peršun
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - 2 - 3 prstohvata, za ribu
* merne jedinice

Način pripreme

Rubu, osim haringe, stavite i skuvajte u posoljenoj vodi sa 2-3 lovorova lista i nekoliko zrna bibera 20 minuta, od kad voda provri. Izvadite i očistite ribu od kostiju, a bujon procedite.

Iseckajte luk i izdinstajte na kratko u vrelom ulju, zajedno sa sitno iseckanom šararepom. Prelijte proceđenim bujonom i čim provri, dodajte koren celera, iseckan na kockice, a krompire isecite krupnije.

Pred sam kraj dodajte ribu bez kostiju, zajedno sa haringom iseckanom na kockice.

Začinite i ostavite na vri 2-3 minuta. Nakraju popsite iseckanim peršunom i selenom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar