Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Riblja čorba»Haringa u ribljoj čorbi

Haringa u ribljoj čorbi

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Haringa u ribljoj čorbi
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Postoje riblje čorbe i riblje čorbe koje će vam pomutiti um - ova je od druge vrste"

Potrebni sastojci

  • amur - 400 g
  • bela riba - 400 g
  • haringa - 200 g, file
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • krompir - 3 komada
  • celer - 1 mala glavica
  • ulje
  • lovorov list
  • selen
  • peršun
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - 2 - 3 prstohvata, za ribu
* merne jedinice

Način pripreme

Rubu, osim haringe, stavite i skuvajte u posoljenoj vodi sa 2-3 lovorova lista i nekoliko zrna bibera 20 minuta, od kad voda provri. Izvadite i očistite ribu od kostiju, a bujon procedite.

Iseckajte luk i izdinstajte na kratko u vrelom ulju, zajedno sa sitno iseckanom šararepom. Prelijte proceđenim bujonom i čim provri, dodajte koren celera, iseckan na kockice, a krompire isecite krupnije.

Pred sam kraj dodajte ribu bez kostiju, zajedno sa haringom iseckanom na kockice.

Začinite i ostavite na vri 2-3 minuta. Nakraju popsite iseckanim peršunom i selenom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: