Način pripreme
Isecite teleće meso na komade srednje veličine. Stavljamo ga u tiganj zajedno sa maslacem, uljem, crnim lukom iseckanim na polumesece. Poklopimo i ostavljamo da se dobro izdinsta.
Kad se izdinsta, dodajemo kumin, biber, so po ukusu i mlaku vodu. Stavljamo bujon od povrća da se rastopi i poklopimo dok se meso ne skuva.
Oljuštimo šargarepu i stavljamo u vodu da se kuva, ali ne potpuno. Treba da bude malo tvrđa. Isečemo na kružiće.
U posudi ugrejemo maslac, dodajemo med, kapljice soja sosa, šargarepu, iseckanu na krugove biber i so po ukusu. Dobro promešamo.
Dospemo malo vode i poklopimo na oko 10-20 minuta. Nakon toga skidamo poklopac i ostavljmo da voda ispari.
Serviramo teleću kavarmu zajedno sa glaziranom šargarepom i posipamo sitno iseckanim peršunom.
Prijanto!