Patlidžani punjeni telećim mlevenim mesom i kruškama

11/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj93011
"Jedinstven spoj ukusa i mirisa koji će vas ostaviti bez reči "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
  • Ukupno pregledano350
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 400 g mleveno
  • patlidžan - 4 kom.
  • kruške - 1 velika ili 2 male
  • luk - 1 glavica
  • sok od paradajza - 1 šolja ili paradajz pire
  • dimljena aleva paprika
  • biber - po ukusu
  • čubar - po želji
  • maslinovo ulje
  • so - po ukusu
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane podeliti na polovine i izdubiti sredinu, da bude glatka. Posoliti i ostaviti da se cede. Luk i sredinu patlidžana sitno naseckati.

Kruške oljuštiti i naseći na kockice. Staviti ih da se uprže, nakon čega dodati i mleveno meso. Mešati dok ne postane mrvičasto i dodati sok od paradajza ili pire, začiniti alevom paprikom, čubarom i sa malo soli.

U pleh premazan maslinovim uljem dodati malo vode i staviti patlidžane da se zapeku, i sa jedne i sa druge strane.

Polumekane i zapečene patlidžane izvaditi i napuniti uprženim mlevenim mesom sa kruškama. Vratiti u rernu dok se ne zapeku u potpunosti i posuti peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar