Testo za pice, mekike, penjurlije, kiflice, pogače

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
19/05/2017
"Lak recept za univerzalno testo koje možete čuvati u frižideru "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11 048
  • Pregledi tokom meseca824
  • Pregledi tokom sedmice319
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac i šećer rastvorite u pola šolje svežeg mleka. U činiju sa naraslim kvascem dodajte preostalo mleko, kiselo mleko, jaja, ulje, so i sodu bikarbonu.

Dobijenoj smesi dodajte prosejano brašno i sve mešajte dok ne prestane da se lepi za posudu.

Stavite ga na površinu koju ste posipali brašnom i zamesite. Ponekad je potrebno i više od 1 kg brašna. Ostavite da toplo mesto da naraste.

Od ovog testa možete napraviti pice, mekike, pogaču, penjurliju, kiflice, a takođe ga možete premazati uljem, staviti u najlonsku kesu i čuvati 3-4 dana u frižideru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar