Način pripreme
Kvasac, 2 supene kašike brapna i 1/3 šećera se stavlja u ugrejano mleko. Smesa se ostavlja sa strane, dok se kvasac ne aktivira. Posebno se umute jaja u preostalom šećeru i u to se stavlja kora limuna i esencija. Rerna se ugreje na 50-60 stepeni.
Prosejte brašno sa solju, napravite udubljenje i unutra sipajte kvasac i jaja. Zamesite sve, dok se ne dobije lepljivo testo. Premestite preko namazane radne površine i počnite da mesite, malo po malo dodajete preostali maslac.
Kad se ceo maslac potroši, premestite testo u pelh i uvijte malo nakvašenom krpom. Ostavite da nadođe 40-50 minuta u sredini rerne.
Izvadite i ponovo premesite. Ispletite u pletenicu ili oblikujte drugačije, u zavisnosti od vaše mašte. Nakon toga ga premestite u namazan kalup i premažite umućenim žumance, Prekrijte orašastim plodovima i šećerom.
Ostavite ga u rerni na pola sata, a nakon toga ga pecite na 180 stepeni, dok ne dobije zlatnu koricu. Ako se plašite da će zagoreti, možete ga prekriti folijom i tako zapeći.