Pržene pivske tikvice

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8523
3
02/06/2017
"Upuštamo se u dugo i ukusno kulinarsko putešestvije u potrazi za najpohodnijim mezetom za pivo "
Priprema30 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 657
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 800 g
  • brašno - 150 g
  • ulje - za prženje
  • pivo - tri četvrtine šolje
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad
  • belance - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja, belanca i dodajemo brašno, so, biber, 1 kašiku ulja i pivo. Ohladimo u frižideru za 30 minuta.

Isečemo očišćene tikvice na tanko i potapamo ih u smesu za pohovanje na 5 minuta.

Pržimo tikvice u vrelom ulju i ocedimo ih na salveti.

Serviramo tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar