Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Patlidžan parmidžano

Patlidžan parmidžano

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Patlidžan parmidžano
Fotografije: Diana Kostova
4 / 6sa Videom
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
8
"Neverovatno je kako većina italijanskih jela zvuče kao ljubavno objašnjenje, a po ukusu su nešto što je skuvano u raju"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 i 1/2 kg
  • paradajz - 800 g, sitno isečen
  • parmezan - 300 g, narendan
  • mocarela - 300 g
  • beli luk - 2 čena
  • bosiljak - 1 vezica
  • maslinovo ulje - 2 kašike, hladno ceđeno
  • ulje - za prženje
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite patlidžane na kriške, posolite ih obilno i ostavite 20 minuta da se ocede od gorčine. Nakon toga ih isperite vodom i osušite.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju i propržite čenove belog luka. Čim se proprže sklonite ih iz tiganja i dodajte unutra paradajz, posolite i dodajte malo bibera. Ostavite da se dinsta desetak minuta na umerenoj ringli.

U drugom tiganju zagrejte još masnoće i porpržite patlidžane, kad ispržite ocedite ih na salveti. Uzmite posudu za pečenje i na dno izlijte sloj paradajz sosa, odozgo sloj patlidžana i ponovo sos.

Pospite iseckanim bosiljkom, parčićima mocarele i pospite parmezanom. Ređajte dok se ne istroše sastojci. Stavite jelo da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta. Servirajte blago ohlađeno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: