Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa ratlukom i orasima

Keks torta sa ratlukom i orasima

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Keks torta sa ratlukom i orasima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Toliko je ukusna i jednostavna za pripremu, da nemate izgovor da je ne probate još danas"

Potrebni sastojci

  • keks - 2 velika pakovanja običnog keksa
  • ratluk - 1 i 1/2 kutije, sitno naseckan
  • maslac - 1 pakovanje kravljeg
  • šećer - 1 šolja šećera u prahu
  • sveže mleko - 1 šolja toplog
  • orasi - 1 šolja naseckanih + celi za ukras
  • rum - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Keks nalomiti na male parčiće.

U šerpi zagrejati maslac sa šećerom, uz neprestano mešanje.

Dodati ratluk i mešati, dok ne počne da se topi, a pritom dodavati u malim koičinama i mleko.

Nastaviti sa mešanjem dok se skoro ceo ratluk ne istopi.

Na kraju dodati rum (malo više po želji) i naseckane orahe, promešati i skloniti od vatre.

U pleh srednje veličine, premazan maslacem, sipati nalomljene kekse. Preliti vrućom smesom i sačekati da upiju.

Nakon toga tortu poravnati i ukrasiti polovinama oraha. Tortu servirati ohlađenu, nasečenu na parčiće.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: