Punjeni jagnjeći but

Punjeni jagnjeći but
23/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno180 min.
Porcije4
"Ova kulinarska čarolija je sama po sebi razlog sa okupite celu porodicu oko trpeze"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Na butu napravite prorez po dužini kosti, skinite deo mesa da se oblikuje džep, u koji se stavlja nadev.

But se stavlja u odgovarajuću posudu i potopi u pivo na mesec dana. Luk se sitno isecka i dinsta u biljnom ulju. Dodaju se skuvani i sinto iseckani bubrezi i očišćen i opran pirinač.

Kad se prodinsta, dodajte se sitno iseckan paradajz. Posipa se biberom i posoli. Nadev se preliva delom vode, u kojoj smo kuvali bubrege, i malo piva u kome je bio potopljen but (u odnosu 1:2, 5). Orasi se očiste i sitno iseckaju.

Peršun se sitno isecka. U nadev se dodaju orasi i peršun. But se napuni nadevom i zašiva.

Peče se u umerenoj rerni. Kad se zapeče, prave se prorezi po mesu, posoli se i namaže maslacem.

Peče se dok potpuno ne omekša meso, s vremena na vreme se posipa preostalim pivom.

Jelo se servira toplo uz dodatak svežeg povrća po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: