Ukusna seoska pogača

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
256
05/06/2017
"Ne samo zbog soli i aleve paprike, ova pogača je ukusna i zbog prstohvata ljubavi, kojom je umešena "
Priprema50 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 678
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 200 ml
  • voda - 200 ml
  • kvasac - 1 kocka, svež
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 2 komada, (ostavite 1 žumance za premazivanje)
  • brašno - 800 g
  • semenke - 1 kašika (po izboru)
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac rastvorite u malo mlake vode sa šećerom. Ostavite ga da se aktivira, a kasnije u njega dodajte jaja, ulje, sveže mleko, so i umesite meko testo, koje ostavite da dobro naraste.

Gotovo testo podelite na loptice. Svaku lopticu razvucite u uže i vežite u čvor. Poređajte čvorove u nauljenu tepsiju i ostavite da naraste 40 minuta.

Premažite umućenim žumancem sa malo ulja, a možete posuti i semenke. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni, a pred kraj pogaču prekrijte folijom da ne pregori. Poslužite uz šarenu so, veoma je ukusna!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar