Način pripreme
Rastvorite kvasac u mlakoj vodi. Dodajte šećer, malo brašna, promešajte i ostavite na toplom da nadođe.
Prosejte brašno, razbijte dva jaja i dodajte mleko, ulje, kvasac i zamesite testo. Uvijte i ostavite na toplom da nadođe.
Zamesite tvrdo testo od 1 šolje brašna, vode i 1 supene kašike soli. Razvucite tanak list i uz pomoć kalupa za kolače isecite i oblijte cvetiće i listiće.
Nadošlo testo podelite na loptoce i oblikujte pogaču po vašoj želji. Namažite je žumancem.
Dekorišite cvetićima, koje prethodno namažete belancem. Ostavite pogaču ponovo nadođe.
Pecite na 140-150 sepeni, i postepeno pojačavajte do 200 stepeni.
Proverite čačkalicom da li je gotova. Ako je potrendno da se peče još, prekrijte odozgo papirom za pečenje.
Gotovu pogaču pospite hladnom vodom u uvijte krpom na 20 minuta.