Sarme od ćurećeg mesa

Jelena AndonovJelena AndonovPočetnik
01/06/2017
"Sočne sarmice, koje će očarati ljubitelje mesa I ne samo njih "
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano576
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U pola količine maslaca upžiti sitno naseckane pečurke i šunku, dok ne omekšaju. Nakon toga dodati prethodno očišćen i opran pirinač, alevu papriku, začine i vodu.

Kuvati dok pirinač ne nabubri. Od glavice kupusa odvojiti 6 velikih listova i u njih postaviti po jednu porciju mesa i 1 kašiku pripremljenog nadeva. Listove uviti u velike sarme.

U preostalom maslacu upržiti sitno naseckan kiseli kupus, pa dodati i 1 kašičicu aleve paprike.

U đuvečaru staviti pola uprženog kiselog kupusa. Preko kiselog kupusa staviti sarme, a odozgo preostali kiseli kupus. Dodati i malo soka od kupusa i vode, zatvoriti, i peći na umerenoj rerni oko 2 sata.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar