Način pripreme
Prvo se kvasac rastvori zajedno sa šećerom u delu toplog svežeg mleka. Nakon što naraste dodaje se brašno zajedno s uljem, ostatak svežeg mleka, so, jaja, dok se jedno žumance odvoji za mazanje pogače odozgo.
Zamesi se srednje meko testo i ostavi se da udvostruči obim pokriveno folijom. Podeli se na tri lopte. Svake se razvije u okruglu koru i namaže maslacem. Naređaju se kore jedna na drugu, dok se poslednja ne maže.
Nožem se iseče 16 trouglova. Dobijeni trouglovi se lepe dva po dva, stavljajući jedan na drugi i uvijaju se u jednu stranu. Ostavi se pogača da odstiji 20 minuta.
Namaže se umućenim žumancem s jednom kašikom ulja, posipaju se semenke. Pečemo u umerenoj rerni na 170 stepeni dok ne bude gotovo. Izvadi se i maže sa malo maslaca da bi korica bila mekana, posle se iskida i servira na trpezi.