Zelene punjene pogačice

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
31/10/2018
"Zdravlje ide prvo iz kuhinje, a uz našu pomoć ćete moći da se hranite zdravo na veoma lak i ukusan način "
Priprema50 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno75 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano494
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svež kvasac - 20 g
  • ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašika
  • so - 1 kašika
  • voda - 300 ml, mlaka
  • brašno - 500 g/ može i integralno/
  • nadev
  • zelje - 200 g, blanširano
  • sir - 60 g
  • mocerela - 5 - 6 komada, mini mocarele
  • so - po želji
  • šarena so
  • jaja - 2 komada
  • semenke - za posipanje
  • žumanca - 1 komad, za premazivanje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Kvasac izmrvite u 100 ml mlake vode sa šećerom i dve kašike brašna, ostavite 10-15 minuta da naraste. U sredinu prosejanog brašna sipajte preostalu vodu, ulje, so, narastao kavasac i zamesite srednje meko testo.

Premažite uljem i ostavite na toplo mesto da naraste, tj. da udvostruči obim. Podelite testo na dva dela, a ako želite i manje pogačice, podelite na 4 dela.

Svaku razvijte, tako da dobijete eliptičan oblik i rukama podvijte krajeve ka unutra. U tepsiju stavite papir za pečenje, pa zatim sredinu svake pogačice probodite viljuškom.

Zelje očistite, malo ga izblanširajte i dobro ocedite. Sitno ga iseckajte, pomešajte sa mrvljenim sirom i posolite.

Zeleni nadev sipajte u svaku pogačicu, tako da u sredini svake pogačice ostane mesta za jedno jaje. Zeleni nadev poprskajte uljem i stavite male komadiće mocarele. Krajeve premažite umućenim žumancetom i posipajte semenke preko.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 - 25 minuta, dok ne budu gotove. Izvadite zelene pogačice i jaja posipajte šarenom solju. Poslužite ih dok su tople. idealni doručak za praznike, ali i svaki radni dan.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar