Način pripreme
1. Prvo narendajte tikvicu na krupno, posolite i promešajte. Ostavite je najmanje 20 minuta da pusti vodu i posle je dobro ocedite.
2. Umutite jaj sa belancima i prstohvatom soli, dodajte brašno i ponovo umutite dobro.
3. Promešajte tikvice i jaja i dodajte čen belog luka, narendan na sitno. Na kraju začinite biberom i mirođijom.
4. Pokrijte pleh papirom za pečenje i lagano ga nauljite, kako bi se lakče odlepilo. Sipajte smesu i kašikom je poravnite i oblikujte u pravougaoni ili kvadratni oblik. Pecite 10-12 minuta na 200 stepeni dok lagano ne porumeni u prethodno zagrejanoj rerni.
5. Za to vreme narendajte sireve i pripremite Hamon šunku ili šunku za nadev. Čim kora od tikvica bude gotova, prvo na nju pospite ementaler sir, poređajte Hamon ili šunku, nasečenu na listiće (količina u receptu je samo orijentaciona, a vi možete za nadev koristiti više ili manje). Na kraju pospite parmezanom i dopunite komadima kačkavalja.
6. Umotajte u rolat. Lako ćete ga odvojiti od papira jer je veoma elastično i nema opasnosti da se izlomi.
7. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom i možete servirati odmah!
Prijatno!