Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća čorba sa fidom i zaprškom

Pileća čorba sa fidom i zaprškom

Bistra IvanovaBistra Ivanova
Početnik
141049
Pileća čorba sa fidom i zaprškom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
9 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Pileća supa je najbolje sredstvo kod lečenja prehlade, gladi i lošeg raspoloženja"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 350 g
  • krompir - 2 - 3 kom.
  • šargarepa - 1 om.
  • luk - 1 glavica
  • fida - 2 šake
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • so
  • biber
  • univerzalni začin - 1 kašika
  • nana - 1 - 2 prstohvata
  • selen - prstohvat
  • peršun - 1 kašičica
  • zaprška
  • žumance - 1 kom.
  • kiselo mleko - 4 - 5 kašika
  • sirće - 1 - 2 kapljice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće meso skuvati.

Šargarepu i luk narendati i upržiti na ulju, sa malo vode i peršuna, dok omekšaju. Nakon toga dodati vodu, u zavisnosti od šerpe, pa zatim i krompir, nasečen na male kockice, i skuvano pileće meso. Ostaviti da vri 15-20 minuta.

Nakon toga dodati fidu i začine. Ostaviti da se kuva, dok se fida ne skuva u potpunosti (10-15 minuta).

Zaprška: Žumance umutiti sa mlekom i sirćem. Supu skinuti sa ringle. U zapršku dodati 4-5 kutlača supe, pa dobro promešati. Ovu smesu polako dodati u supu, uz neprestano mešanje. Gotovu supu vratiti na ringlu i ostaviti da vri još 2-3 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: