Način pripreme
1. U posudu stavljate kockicu kvasca sa 4 supene kašike mlake vode, prstohvat soli, šećer i brašno. Ostavite posudu na toplom, dok kvasac ne naraste.
2. U koficu kiselog mleka dodajte sodu bikarbonu i pormešajte.
3. U većoj posudi razbijte jedno jaje, mutite ga dok ne dobijete penu, u njega dodajte kiselo mleko, dobro promešajte. Nakon toga počnite da dodajete brašno malo po malo, dok se ne dobije gusta smesa.
U nju dodajte aktivirani kvasac. U već gotovu smesu počinete da dodajete brašno. Kad se dobije testo, dolaži vreme za mešenje (meni lično je lakše da mesim u plehu). Namažite ruke i posudu u kojoj ćete mesiti uljem, da se testo ne lepi.
Mesite oko 20 minuta. Nakon toga ostavite testo 10 minuta da nadođe (pažite da ne nadođe previše). Premesite ga 5/10 minuta i razvucitepo dužini i podelite na 6 loptica. Svakiu ponovo razvucite na duge ivice, izmrvite malo sira i uvijte.
U namazan pleh stavite već uvijeno testo u obliku puža, umutiute drugo jaje i premažite pogaču odozgo. Nakon toga stavite u rernu na 200 stepeni sa ventilatorom i nakon 40 minuta je gotova za serviranje.