Kiš sa zeljem

Kiš sa zeljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Kiš sa zeljem
13/06/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
"Proleće je sezona svežih predloga od povrća, zato smo za vas izabrali ovaj kiš sa zeljem"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • maslac - 125 g
  • brašno - 250 g
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 prstohvat
  • voda - 2 - 3 kašike, hladna
  • za nadev
  • jaja - 3 komada
  • sir - 500 g
  • zelje - 150 g
  • šunka - 200 g
  • paradajz - 1 komad
  • peršun - svež, iseckan
  • biber - po ukusu
  • kačkavalj - narendan, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite sve sastojke za testo i dobijeno homogeno testo uvijte u prozračnu foliju.

Ostavite ga 30-40 minuta u frižideru.

Nakon toga podmažite kalup za pečenje, razvijte testo i prebacite ga pažljivo u posudu, pokrivajući zidove.

Krajeve isecite i stavite da se ispeče u umereno zagrejanoj rerni, dok ne porumeni.

Za nadev umutite jaja i pomešajte ih s izmrvljenim sirom, šunkom iseckanom na sitno, usitnjenim peršunom, s malo soli ako ima potrebe i biberom po ukusu.

Na kraju dodajte očišćeno, na kratko blanširano i iseckano zelje. Dobro promešajte.

Preko zapečene kore poređajte krugove paradajza i odozgo sipajte nadev ravnomerno.

Pospite obilno narendanim kačkavaljem i stavite kiš sa zeljem da se peče dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: