Način pripreme
Priprema za osnovnu smesu: Tikvice operite, odsecite im drške i narendajte ih na krupno u posudi. Ako nisu mlade i sveže, prethodno ih oljuštite. U tikvice dodajte kačkavalj, takođe krupno narendan i vurdu (ili sitan sir), koju ste promešali kašikom.
Dodajte mladi luk, nasečen na sitno (ako koristite crni luk, narendajte ga), narendan beli luk, sitno iseckanu mirođiju i ostale začine. Sve dobro promešajte.
Jaja umutite veoma dobro sa malo soli i onda im dodajte pavlaku, promešajte dok se smesa ne ujednači i onda sve zajedno dodajte u smesu sa tikvicama, pa promešajte.
Dodajte maslinovo ulje i ponovo promešajte, da smesa primi ulje. Brašno promešajte sa praškom za pecivo, prosejte ga preko smese i zatim sve dobro promešajte da se ujednači.
Pleh dimenzija 21x21 cm obložite papirom za pečenje ili nauljite.
Sipajte smesu u pleh, izravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni do 180 stepeni oko 40-45 minuta, dok se ne formira lepa zapečena korica.
Izvadite iz rerne, lagano prohladite pre sečenja i poslužite uz kiselo mleko, jogurt i salatu po vašem ukusu. Prijatno!